Utjeha

Teško je naći pravu utjehu za bol zbog smrti bliske osobe. Kad u jednom trenutku izgubimo dijete, životnog partnera, roditelja, prijatelja... ruši nam se svijet, a mi postajemo tek užasnuti i nemoćni svjedoci grube prolaznosti. Nema načina, rješenja i čarobne tablete kojima bismo zaustavili i vratili vrijeme - možemo jedino učiniti korak naprijed i pokušat sagledati horizont iz nekog novog ugla, novog uporišta.

Na stranicama www.spomen.hr posebnu smo pažnju posvetili različitim mogućnostima i aspektima utjehe. U suradnji s psihologinjom Melitom Reiner objašnjavamo pojam tuge i tugovanja, a okupili smo i predstavnike najznačajnijih vjerskih zajednica koji vam se obraćaju riječima utjehe. Nadamo se da ćete se prepoznati i u umjetničkim tekstovima koje smo pripremili, naći dio svoje istine kroz poeziju, prozu i aforizme; a otvoreni smo, naravno, i očekujemo vaš kreativni doprinos.
Zajedništvo s osobama koje su pretrpjele sličan gubitak, unutar grupa potpore pod stručnim vodstvom iskusne psihologinje, može vam pomoći da se lakše nosite sa složenim osjećajima tijekom žalovanja. Preporučujemo i određene tečajeve te dobrodošle aktivnosti.

Pozivamo vas da pregledate stranice Spomen.hr i doznate više.