Sprovod i ispraćaj

Svaki je život priča za sebe, jedinstvena i neponovljiva, svaki čovjek ima svoju posebnu ulogu i značenje u njemu.

Kad rastanci postanu trajni, nepromjenjive činjenice kao u slučaju smrti, ostaje nam jedino mogućnost da sprovod ili posljednji ispraćaj učinimo intimnijim, osobnijim i oblikujemo sjećanje na dragu preminulu osobu kao naš životni dar.

Želimo vam skrenuti pozornost na više mogućnosti izražavanja osjećaja ljubavi, zahvalnosti, poštovanja, tuge, a sve kroz poseban sadržaj koji je utkan u pogrebnu ceremoniju vjerskog ili svjetovnog karaktera.

I unutar zadanih okvira može se individualizirati pristup na način da se odlučite za iznimne glazbene mogućnosti, obraćanje kroz oproštajno pismo, recital umjetnika, završetak uz dojmljivu gestu, poput puštanja bijele golubice u slobodan let...

No, čak i najpoduzetnije osobe teško se nose sa stresom pri organizaciji sprovoda i ispraćaja. Pravo je umijeće oživjeti sjećanje na život preminule osobe unutar kratkog vremena pogrebne ceremonije.

Na stranicama Spomen.hr naći ćete niz besplatnih kreativnih prijedloga i rješenja, od toga kako obavijestiti rodbinu, prijatelje i znance, kako osmisliti odgovarajući program pogrebne ceremonije, kako okupiti ljude nakon tužnog događaja, iskazati poštovanje i ljubav prema preminuloj osobi, proslaviti vrijednost života koji nas je oplemenio u svom postojanju...

I u najtužnijim trenucima možemo stvarati posebne uspomene.

Prijedloge za organizaciju i osmišljavanje naći ćete na stranicama Spomen.hr klikom na Sprovod i ispraćaj i Kreativna rješenja.